Frameprothese

Venrooy Tandtechniek is specialist in het aanmeten en vervaardigen van frameprotheses. Een frameprothese is een partiële prothese die verloren tanden en/of kiezen vervangt. De prothese bestaat uit een metalen frame waarop kunsthars tanden en kiezen zijn aangebracht. Deze tanden en kiezen zien er zeer natuurgetrouw uit en wij zorgen ervoor dat ze dezelfde kleur hebben als de overgebleven tanden en kiezen.

Een frameprothese is uitneembaar, waardoor u deze eenvoudig kunt reinigen. Bij Venrooy Tandtechniek bent u verzekerd van een snelle en professionele behandeling.

 

Bevestiging van de prothese

Een frameprothese rust vooral op overgebleven tanden en kiezen in het gebit. Daarom is het van belang dat de overgebleven tanden en kiezen sterk genoeg zijn om de prothese te dragen. Sommige frameprotheses worden bevestigd door middel van metalen haakjes die om tanden of kiezen zijn geklemd.

Reinigen frameprothese

U dient de frameprothese na elke maaltijd grondig te reinigen. Hiervoor kunt u de prothese eerst uitnemen en vervolgens poetsen met een speciale protheseborstel. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk dat u de rest van uw gebit goed poetst. Soms kan er ook tandsteen vormen op de frameprothese. Voor een extra schone prothese kunt u een speciaal reinigingsmiddel aanschaffen bij de drogist, apotheek of in onze webshop.

Direct een afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het aanmeten en plaatsen van een frameprothese? Of wilt u weten welk type prothese het beste past bij uw gebit? Neem dan contact op met Venrooy Tandtechniek. Wij plannen direct een afspraak voor u in en wij beantwoorden graag al uw vragen.

Venrooy Tandtechniek heeft vestigingen in Rotterdam Kralingen en Nieuwerkerk aan den IJssel. Onze praktijken zijn ook makkelijk bereikbaar vanuit Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Moordrecht en Zevenhuizen.

Wij werken nauw samen met alle verzekeringsmaatschappijen. Wilt u een afspraak maken voor het gemakkelijk en snel aanmeten van een gebitsprothese? Of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan telefonisch contact op met Venrooy Tandtechniek of vul ons contactformulier in.