Gebitsprothese weer passend maken?

Wanneer u een volledige gebitsprothese heeft, kunt u op den duur te maken krijgen met slinkend kaakbot als gevolg van het ontbreken van tand- en kaakwortels. Het slinkende kaakbot leidt ertoe dat uw kunstgebit los gaat zitten, waardoor u moeite krijgt met eten, praten en lachen. Een loszittend kunstgebit zorgt ook voor pijnlijke plekjes in de mond. Bij Venrooy Tandtechniek kunt u terecht om uw prothese weer passend te maken. Door uw prothese jaarlijks te laten controleren bent u verzekerd dat uw kunstgebit perfect past en geen ongemakken veroorzaakt.

 

Hoe werkt rebasing?

Het opnieuw passend maken van de gebitsprothese wordt rebasing genoemd. De extra ruimte die is ontstaan tussen het kunstgebit en de kaak wordt opgevuld door extra massa aan de prothese toe te voegen.  Met de aangepaste gebitsprothese kunt u weer zonder ongemak eten, praten en lachen. Rebasing duurt wat langer dan standaard reparaties aan het kunstgebit. U bent hier meestal een hele ochtend of middag aan kwijt.

Reparaties kunstgebit

Ook voor reparaties aan uw kunstgebit bent u bij Venrooy Tandtechniek aan het juiste adres. Voor het repareren van een gebitsprothese hoeft u geen afspraak te maken. Over het algemeen duurt de behandeling minder dan 30 minuten. U kunt onder meer bij ons terecht om breuken of scheuren te laten repareren of om tanden of kiezen opnieuw in te zetten in de prothese.

Venrooy Tandtechniek maakt gebruik van de modernste apparatuur en is gecertificeerd behandelaar van AvaDent Digital Dentures. Na de reparatie ziet uw kunstgebit er weer als nieuw uit.

Vergoeding verzekeraar

Bij de meeste verzekeraars wordt rebasing van het kunstgebit voor 90 procent vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, heeft u mogelijk recht op een volledige vergoeding. Ook reparaties aan het kunstgebit worden over het algemeen voor 90 procent vergoed. Wel dient u rekening te houden met de kosten van het eigen risico. Venrooy Tandtechniek adviseert u graag over de vergoedingen voor rebasing. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Afspraak voor rebasing

Wilt u een afspraak maken voor de rebasing van uw kunstgebit? Of heeft u wellicht vragen over de werkwijze of de vergoedingen van de verzekering?  Neem dan contact op met Venrooy Tandtechniek.

Wij plannen direct een afspraak voor u in en wij beantwoorden graag al uw vragen. Wij beschikken over vestigingen in Rotterdam Kralingen en Nieuwerkerk aan den IJssel. Venrooy Tandtechniek is bovendien eenvoudig bereikbaar vanuit Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Moordrecht en Zevenhuizen.

Wij werken nauw samen met alle verzekeringsmaatschappijen. Wilt u een afspraak maken voor het gemakkelijk en snel aanmeten van een gebitsprothese? Of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan telefonisch contact op met Venrooy Tandtechniek of vul ons contactformulier in.